Mladi kroz besedu oživljavaju lik i delo Zorana Đinđića

Učesnici takmičenja

Piše: Bojana Nikolić

 

Takmičenje mladih u besedništvu, "Besede u Zoranovu čast", je prvi put održano 2006.god i od tada je to tradicija. To je prilika za sve mlade, od 18 do 30 godina koji poštuju viziju i delo dr Zorana Đinđića, da iskažu svoje ideje, potencijale i znanje kroz ovo takmičenje. Mladi, na zadatu temu sami napišu, a zatim i prezentuju, svoju besedu.

Tema ovogodišnjih beseda bila je "Znanje je moć. Ako je neznanje moć, posledice su teške. "
U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu 12.marta , završeno je jedanaesto po redu takmičenje u besedništvu , a jedan od nagrađenih je bio i pobednik kvalifikacionog tamičenja u Nišu, Dušan Stevanović, koji je na ovom finalnom takmičenju osvojio drugo mesto sa svojom besedom "Ko se svetla ne nagleda, taj se mraka ne zaželi."
 
Učestvovalo devetoro takmičara koji su pobednici kvalifikacionih takmičenja u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Kikindi, Kragujevcu, Nišu, Beogradu, Vranju.
Pobednik ovogodišnjih beseda je Aleksa Savić, sa besedom "Znanje ili moć", dok su treće mesto podelili Sofija Rakićević i Đorđije Andrić.
 
Predsednica žirija, glumica Mirjana Karanović, bila je vidno oduševljena potencijalom i nadahnutošću svih besednika, što dodatno ohrabruje i poziva mlade da se prijavljuju za ovo takmičenje, prateći viziju Zorana Đinđića i iskazujući svoje retoričke veštine.

 

 

Tags: