Prvi rođendan mlade organizacije Roots Alternative u nesvakidašnjem industrial maniru

Piše: Ana Prodanov
 
Organizacija Roots Alternative, u subotu, 23. slavi svoj prvi rođendan u do sada neviđenom ambijentu u Nišu .Očekujte tehno u svojoj suštinskoj formi u prostoru u kome ostavlja najbolji utisak - grubo uređenom skladištu.
 
Mladi ljudi iz organizacije skupili su se i oplemenili ovaj prostor,dajući svoj lični pecat ,radi vanserijskog doživljaja koji će svakako ostaviti utisak na posetioce.
 
Uz dobro poznate vibracije lokalnih dj-eva , zabavljaće vas Forest People iz Bosne I Hercegovine , Kristina Lalić iz Beograda i Sayyed Bandar iz Novog Sada.
 
Niška publika imaće jedinstvenu priliku da uživa u industrial, dark i dub techno zvucima, u do sada nekoričćenom prostoru, Fabrika, a nalazi se u Zetskoj 53, kod medicinske škole, preko puta kafane Jastrebac.
 
Karte u pretprodaji možete naći u kafiću “Gnezdo” ili u “Zla Shtek-u” , po ceni od 400 dinara , do 14 sati ,nakon toga će se karte povući iz pretprodaje I na ulazu će kostati 600 dinara.
 
Milos Ilić, jedan od organizatora, napominje da žurka počinje u 22 casa i da zbog velikog interesovanja na vreme obezbedite svoju kartu.
 
 
FOREST PEOPLE / PLANET RHYTHM / BiH
https://pro.beatport.com/artist/forest-people/85940 https://soundcloud.com/forest-people http://www.residentadvisor.net/dj/forestpeople https://www.residentadvisor.net/record-label.aspx?id=10183 https://www.facebook.com/parabola.rec.9/
Forest People je pseudonim mladog di dzeja i producenta iz Bosne i Hercegovine, Dragana Lakica, gde je ključna figura kada se priča o tehno muzici. Planet Rhythm, Driving Forces, Tic Tac Toe, Credo samo su neke od platformi koje su lansirale njegovu muziku.
"Produkcija muzike je moja strast a za mene najlepša forma izraza je prezentovanje autorskog rada” kaže Dragan. Nastupao je u skoro svim većim evropskim zemljama poput Nemačke, Francuske, Austrije, Holandije, Portugala, a lista je sve duža i duža. Svakog dana dobija sve vise podrške od figura kao što su Adam Beyer, Laurent Garnier, Dave Clarke, Alex Bau. Forest People stoji iza svoje mračne, prljave i duboke vizije tehna. Klubovi kojima su odzvanjali Draganovi autorski setovi izmedju ostalih su : Tresor (Berlin), Kantine Am Berghain (Berlin,) Mamma Club (Lisbon), Respublica (Bordeaux), Panama (Amsterdam), Le Pigallion (Paris).
 
KRISTINA LALIĆ / NAKED LUNCH / BEOGRAD
https://www.facebook.com/kristinalalicofficial/ https://soundcloud.com/kristinalalic https://www.mixcloud.com/kristina/
Rođena 1981. godine Kristina Lalic preselila se iz Kanade za Beograd. Muzika je bila njena ljubav i strast od malih nogu. Odrastanje u muzičkoj porodici okružena različitim žanrovima muzike, u ranim 90-im Kristina se zaljubila u elektronsku muzicku scenu i di džejing. Pored svog rada na televiziji kao organizator produkcije Kristina počinje da radi kao tonac i muzički urednik na regionalnoj radio stanici.
Ideja za njenu sopstvenu radio emisiju realizovana je u septembru 2005. godine postavši autor i voditelj emisije “Belgrade Clubbing”, predstavljajući predstojeća izdanja različitih žanrova elektronske muzike, DJ intevjua i takođe informacije o klubskom životu u Beogradu. “Belgrade Clubbing” stekao je regionalnu slavu.
Odlučivši se da nakon svake emitovane emisije napravi mix pod imenom “Essential Tracks of the Week” sa podržanim trakama nakon određenog vremena stiče i internacionalne slušaoce. Emisija je uspešno emitovana do Septembra 2010. godine kada je Kristina odlučila da se fokusira na DJ-ing i preuzme prve korake u produkciji. Njeno aktivno uključivanje u elektronskoj muzickoj sceni započela je 2009. godine u Beogradu, razvijajući i usavršavajući se radeći DJ setove u lokalnim klubovima.
Njeni prvi mixevi emitovani su na Frisky i Proton radiju nakon toga usledila su mnoga gostovanja. Njena izdanja našla su se na etiketama kao sto su Naked Lunch, Gain Records, Start Records. Radila je sa cenjenim di džejevima kao sto su Ambivalent, Shinedoe, Anja Schneider, Richie Hawtin, Luigi Madonna, Cristian Varela, Len Faki izmedju ostalih. Kristinini setovi su energični, stapaju Detroit, minimal i groovy techno.
 
SAYYED BANDAR / LATE NIGHT CONSUMPTION / NOVI SAD
https://soundcloud.com/sayyedbandar https://www.mixcloud.com/bandjursayyedshow/ https://www.residentadvisor.net/dj/sayyedbandar
Sayyed Bandar nam dolazi iz Novog Sada. Poznat je po iznenađujuće energičnim nastupima i po hipnotisanju publike svojim nepredvidljivim prelazima, doprinoseći time sasvim novu dimenziju underground klubskoj sceni. U poslednje vreme istaknuti žanrovi u njegovim nastupima su industrial, dark i dub techno. Šta posebno ističe ovog DJ-a od ostalih je njegov jedinstven pristup muzici. Pored očekivanog umetničkog, takođe ima i inženjerski pristup.
Studirajući i istraživajući digitalnu obradu signala (DSP tehnologije), kreirao je svoje efekte koji se oslanjaju na matematičke proračune. Takođe je domaćin veoma uspešnog podcast-a nazvanog Digging Into Reality gde je ugostio razne internacionalne izvođače. Uspešno je sarađivao sa velikim imenima na techno sceni poput: Lag, Filip Xavi i mnogim drugim. Od istaknutih nastupa je ubeležio: Tresor u Berlinu, Exit Festival 2015, klub Drugstore u Beogradu i klub Tunnel u Novom Sadu.
 

Tags: