Omladina u Nišu rado posećuje bioskope

bioskoplj

Piše: Nevena Mišić
 
Iako nam je tehnologija pružila mogućnost da filmove, pa čak i one koji se premijerno prikazuju, pratimo preko raznih sajtova na internetu, mlade Nišlije ipak redovno posećuju bioskopske sale.

Bez obzira što u Nišu postoje dva bioskopa, sale su retko kada potpuno prazne, premijere su uvek ispraćene velikim brojem posetilaca, a na repertoaru se neretko mogu naći najnoviji filmovi svetske kinematografije.
 
Popularnosti bioskopa doprinosi ažurnost onih koji su zaduženi za odabir filmova i praćenje aktuelnosti iz sveta filma. Na repertoaru se mogu videti filmovi svih žanrova i za sve uzraste. Neki se za gledanje filma kod kuće odlučuju samo kada im se ne izlazi.
- Potpuno je drugačiji doživljaj gledati film kod kuće i u bioskopu. To se ne može uporediti, ali kada me mrzi da idem do bioskopa, znam da skoro sve filmove mogu naći na internetu – kaže Miljana Tacić.
 
Jedna od naših sagovrnica kaže da joj je navika bila da makar jednom nedeljno poseti bioskop.
- Bioskop ima svoje čari i gledanje filma na komijuteru to ne može da zamen – tvrdi Milica Dinić.
 
Sa njima je saglasan i Stefan Savić.
- Ne posećujem bioskop baš svakog dana, ali volim da gledam filmove na platnu i to mi nikada neće dosaditi. Mislim da gledanje filma kod kuće i u bioskopu izaziva drugačiji efekat i stav prema samom filmu- objašnjava Stefan.
 
I podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju da popularnost bioskopa ne opada. Ukoliko posmatramo period od 2011. do 2013. godine, možemo videti da su bioskopi na jugu najviše uspeha imali 2012. godine, sudeći po broju projekcija koje su tada prikazane.

 

Tags: