Uz „Piece of cake“ sve je lakše

cake2

Piše: Vildana Deljkić
 
Amina Alađuz Lomigora, jedna od karika tima „Piece of cake“, nikada nije ni sanjala da će raditi ono što je danas veseli. Praviti torte i kolačiće za svačiju dušu. „Piece of Cake“ je skoro pa postao brend, obzirom da se sprema i web stranica na kojoj će posjetioci moći birati svoje omiljene slatkiše.
 
Pored Amine, u timu je i Sanita Gogić Poturković, koja je zadužena za pravljenje kolača i torti, dok je Amina zadužena za ukrašavanje. Obje su po struci zdravstvene radnice, koje su, iako su imale iskustva u svojoj struci, odlučile su da to ostave po strani i posvete se nečemu što istinski vole i u čemu uživaju. Početnička trema nije izostala ni u njihovom slučaju.
 
„S obzirom da smo obje zdravstveni radnici po struci bilo je više treme nego sumnje, ali smo svakako bile odlučne. Obje smo u tom periodu bile nezaposlene tako da nismo imale praktično šta izgubiti. Često mi padne na pamet citat „He who dares, wins“. Tako smo nekako i mi postupile“, kaže sa osmjehom Amina.
 
Na pitanje da li je bilo straha od neuspjeha, obzirom na mnogo sličnih stranice koje se upravo bave istim poslovima, te nude iste proizvode, Amina vjeruje da svi rade za sebe. „Zaista smo željele da se izdvajamo od ostalih, tako da nakon dugih razgovora odlučile smo se za ovo, i nismo se pokajale. Ime nam se posebno sviđa jer ima dvosmisleno značenje, ali opet se uklapa u naš posao“.
 
Ove dvije krativne i vesele djevojke, najviše imaju posla sa rođendanskim tortama, kolačićima za djevojačke večeri i tortama za vjenčanje. Ponekad se nađe i tortica za one najmlađe.
 
„Uvijek ima simpa molbi, jedan stariji gospodin je tražio torticu za rođenje svoje praunuke. Mi smo napravile pink torticu sa baby papicama. Poslije nas je zvao da nas pita da li je sve jestivo. Starije generacije nisu baš upoznate s fondanom, pa im je sve sumnjivo“.
 
Nakon perioda koje su provele radeći ovaj posao, obje jednoglasno kažu, da namjeravaju posao širiti u tom smjeru.
 
„Obje smo namjeravale ostati u zdravstvu, ali sada se razvila ljubav prema „Piece of Cake“, kao da smo oduvijek samo ovo radile. Željele bi da proširimo naš posao, tako da svi planovi idu u tom smjeru“, završava Amina.
 
Što se inspiracije tiče, mnogi mladi ljudi upravo zbog toga i odustanu od sličnih projekata. Međutim, inspiracije ima na svakom koraku, tamo gdje je i tražimo. Dokaz su dvije mlade djevojke i mame, koje smatraju da su im kupci upravo najveća inspiracija, ali najviše uživaju kada im ostave malo kreativnog prostora. Osim kupaca, inspiraciju traže u internet svijetu u kojem pronađu jako veliki broj blogova i stranica poznatih dekoratera, pa i „ukradu koju ideju“.  

Tags: