Macedonian

coffe break at macedonia

Пишува: Благојчо Костадинов
 
Во декојдневието сведоци сме дека ладите постојано се жалат дека немаат пари за покривање на основните потреби во текот на еден...

Mar 24, 2016
2,515
0
Меѓународниот ден на студентите

Автор на текст и фотографии Иван Дуковски
 
Меѓународниот ден на студентите се одбележува како спомен на трагичниот настан што се случил на 17 ноември 1939 година во...

Dec 25, 2015
2,838
0
Европскиот Волонтерски Сервис е дел од програмата Еразмус +

Пишува Христина Начева
 
Европскиот Волонтерски Сервис е дел од програмата Еразмус + на Европската Унија и има за цел да ги поддржи младите луѓе и нивното учество во...

Dec 24, 2015
2,566
0
Ги посетивме лично нашите врсници со посебни потреби

Автор на текст и фотографија Игор Стојанов
 
Средства за лична хигиена, облека и храна се дел од работите кои неколку млади средношколки ги собраа за своите врсници...

Dec 03, 2015
2,993
0
Работи како развивач на софтвери

Пишува Ѓорѓи Ефремов
 
Работи како развивач на софтвери односно програмер, води своја компанија од област на информатичката технологија, а воедно е студент на...

Nov 19, 2015
2,900
0
Секојдневно правам добри дела

Автор Сабина Трајкова
 
Секогаш ме исполнува работата и најголем успех за мене е кога ќе ги направам луѓето среќни ,односно кога ќе им помогнам. Секојдневно...

Nov 18, 2015
2,717
0
Напорно работам

Автор Николина Атанасова
 
Животна желба ми е да се запишам на постдипломски студии во Винена. Во моментот напорно работам за да можам да си го остварам сонот....

Nov 18, 2015
2,633
0
Маратон по компјутерско програмирање

Пишува Игор Стојанов
 
Апликација преку која студентите ќе можат да се информираат за распоредот на својот факултет победи на првиот студентски Хакатон на...

Nov 18, 2015
2,540
0
Националната стратегија за млади

Пишува Иван Дуковски
 
Националната стратегија за млади на Република Македонија е процес преку кој се стреми  подобрување на општата положба и задоволување на...

Nov 18, 2015
2,769
0
Денот не би ми бил исполнет без утринско кафе

Автор Бобан Абрашев
 
Денот не би ми бил исполнет без утринско кафе, добра музика и прошетка со моето момче. Не можам да си го замислам животот без моето...

Nov 09, 2015
2,654
0