Свирењето тапани одговара на мојот темперамент

Свири во џез бендот „Jazzna“

Автор Николина Атанасова
 
Желбата за свирење на тапани ми се појави многу одамна.  Бев инспирирана од Ромите кои создаваат звуци удирајќи по секакви предмети. Свирењето на тапани е она што ме исполнува и она кое одговара на мојот темперамент. Најпрвин моите родители се противеа грижејќи се за мојата иднина, но јас сепак останав доследна на своите желби“.
Ивана Гаврилова, 21, студент на џез студии на Музичката академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. 

Tags: