Macedonian

Планира да го види целиот свет

Автор на текст и фотографии Игор Стојанов
 
Младата Екатерина Панева од Штип си поставила цел преку образовниот процес и со надградување себеси да го види и искуси...

Nov 05, 2015
2,373
0
Најголемиот дел од трошоците за студиите се на товар на родителите

Пишува Ѓорѓи Ефремов
 
Такси превозот, кутија цигари и летниот одмор претставуваат луксуз за студентите. Најголемиот дел од трошоците за студиите се на товар на...

Nov 03, 2015
2,199
0
За мене среќата е релативна работа

Автор Марија Лазовска
 
Да пијам пиво и да ме грее сонце, е тоа го сакам. За мене среќата е релативна работа, најчесто ја пронаоѓам во малите нешта. Сакам да...

Nov 02, 2015
2,309
0
Само Тони и две жени

Автор Моника Арсова
 
Мојата најголема гордост е што истовремено можам да свирам на гитара, усна хармоника, тапани и казу. Иако долго време функционирав како Тони...

Nov 02, 2015
2,272
0
Опремата се состои од микро звучник

Пишува Игор Стојанов
 
Со опрема која наликува на онаа од модерните филмови со тајни агенти студентите се обидуваат да положат испит. Опремата се состои од микро...

Oct 30, 2015
2,194
0
Учам Економски факултет

Автор Мимоза Галабоска
 
Никогаш во животот не помислував дека еден ден ќе се занимавам со правење и продажба на торти за разни прослави. Учам Економски факултет...

Oct 29, 2015
3,035
0
Најчеста дестинација е Германија

Пишува Ѓорѓи Ефремов
 
Добри услови за престој, работа и месечни примања ги задоволуваат очекувањата на младите заминати на привремената работа надвор од Македонија....

Oct 28, 2015
2,105
0
Таа е запишана на Одделот за џез студии при УГД

Автор Николина Атанасова
 
Желбата за свирење на тапани ми се појави многу одамна.  Бев инспирирана од Ромите кои создаваат звуци удирајќи по секакви предмети....

Oct 27, 2015
2,239
0
Член сум на Црвен Крст

Автор Марија Лазовска
 
Честопати ми се има случено да им помогнам на луѓе кои настрадале во сообраќајни несреќи. Сфатив дека моментите кога им се наоѓам на...

Oct 26, 2015
2,095
0
Меѓународна олимпијада од областа на физиката

Пишува Благојчо Костадинов
 
Сте помислиле ли дека ако сте одлични по предметот физика може да ве однесе во Индија? Дури пет ученика од Македонија го доживеа тоа....

Oct 26, 2015
3,035
0