Macedonian

Сакам да патувам

Автор Христина Начева 
 
Сакам да патувам и некогаш во животот ако имам можност би сакал да ја посетам Америка. Сепак мојот живот можам да си го замислам само во...

Oct 21, 2015
1,810
0
Едно необично лето во САД

Пишува Мимоза Галабоска
 
Секое лето на програмата Work&Travel заминуваат голем број студенти од Универзитетите во Македонија кои сакаат да поминат едно необично...

Oct 21, 2015
2,439
0
Сакам насмеани луѓе

Автор Марија Лазовска
Сакам насмеани луѓе, добар разговор и интелектуална стимулација. Тоа е за мене среќа. Да седнам да испијам топло кафе, да сослушам некоја приказна...

Oct 20, 2015
1,901
0
Потребна му е финансиска помош

Разговараше Марија Лазовска
 
Дваесет и тригодишниот Ѓорѓе Костов од Скопје е единствениот Македонец кој годинава е примен на Факултетот за музичка уметност Беркли во...

Oct 20, 2015
9,131
0
Успешни индивидуални земјоделци и сточари

Пишува Ѓорѓи Ефремов
 
Пред четири години започнале како помошници на скромните имоти на нивните родители, а сега заработуваат натпросечна плата. Штипјаните Мартин...

Oct 19, 2015
1,719
0
Планински велосипедизам

Пишува Мимоза Галабоска
 
Антим Јованов од Кавадарци, студент на рударскиот факултет во Штип, има интересно хоби, а тоа е планинскиот велосипедизам. Тој веќе 2 години...

Oct 19, 2015
1,841
0
Сè посериозна станува ситуацијата со употреба на опојни наркотични средства

Пишува Иван Дуковски
 
Секојдневна и сè посериозна станува ситуацијата со употреба на опојни наркотични средства во Македонија. Ваквата состојба е застапена низ...

Oct 07, 2015
2,022
0
Најголем дел од младите во Македонија не знаат што е демократија

Пишува Ѓорѓи Ефремов
 
Најголем дел од младите во Македонија не знаат што е демократија, а при тоа активно се вклучени во работата на политичките партии.  Младите се...

Oct 06, 2015
1,816
0
Во Штип има само една патека за пешачење

Автор на текст и на фотографии Благој Китановски
 
Младите сè повеќе се заинтересирани да имаат здрав живот и да спортуваат. Посетивме неколку места каде младите имаат...

Oct 01, 2015
2,079
0
Златен медал за проектот “Био-разградлива био-пластика”

Пишува Христина Начева
 
Златен медал за проектот “Био-разградлива био-пластика” на ISWEEEP олимпијада во САД, монетарна награда за високи достигнувања во областа на...

Sep 19, 2015
1,976
0