Macedonian

Бројот на членови постојано се намалува

Пишува Благојчо Костадинов
 
Сè помалку млади луѓе се заинтересирани да бидат дел од некои фолклорни друштва и да се занимаваат со изучување и практикување на...

Sep 19, 2015
1,846
0
Бразилско џиу џицу – спорт кој што е многу редок и малку познат

Автор Кире Андонов

 

Младиот штипјанец Мирза Сендиќ е еден од ретките спортисти кој што се занимава со бразилско џиу џицу – спорт кој што е многу редок и малку...

Sep 15, 2015
1,948
0
Стефановски смета дека има публика и кај помладите генерации

Разговараше Јована Велинова

Фотографии и видео Александар Максимов

 

Можноста ја имаат сите, уште повеќе од што ја имавме ние. Се работи...

Sep 09, 2015
1,646
0
81,8% од испитаниците се помали од 18 години

Пишува Божидар Андонов
 
Незнаење, љубопитност, популарност е повод за малолетниците да подигнат чаша алкохол. Штотуку одминаа два интересни фестивали кај нас, „Д-...

Aug 19, 2015
1,782
0
Сметаат дека е непотребен трошок

Пишува Мимоза Галабоска
 
Голем дел од младите кои патуваат во странство со цел да заштедат пари одлучуваат да го избегнат патничкото осигурување, a кога се одлучуваат...

Aug 18, 2015
1,759
0
Фрустрираноста од неетичноста на медиумите постојано расте кај помладата популација

Пишува Моника Арсова
 
Довербата во медиумите се стекнува токму преку начинот на интерпретација на веста, односно според степенот на етичност кој го имаат самите...

Aug 17, 2015
1,869
0
Анкетата за повозрасните млади била спроведена преку интернет

Автор Игор Стојанов

 

Во анкета која неодамна ја спроведе општинската институција „Дом на млади“ во Штип се покажува дека младите луѓе сакаат да следат настани кои...

Aug 17, 2015
1,867
0
Според тоа што низ градот веќе не се појавуваат нови графити очигледно и нема дозвола за цртање

Пишува Јована Велинова
 
Во урбано општество сè уште гледаме само плакати и вулгарни реченици по ѕидовите. Цртањето графити е забрането и доколку полицијата ги...

Aug 14, 2015
2,945
0
Луѓето со тетоважи се мета на етикетирање и исмејување

Пишува Ѓорѓи Ефремов
 
Луѓето со тетоважи се мета на етикетирање и исмејување, а во најлош случај и на дискриминација. Особено постарите генерации не ги напуштаат...

Aug 12, 2015
2,012
0
Студентите купуваат семинарски работи

Пишува Марија Јовановска
 
„Изработка на трудови од областа на општествените, природните и техничките науки прилагодени според ЕКТС критериуми на изработка (соодветно...

Aug 12, 2015
2,580
0